Składniki:
1 i1/2 kg. karkówki
2 duże ogórki kiszone
1cebula
kawałek skórki od chleba
sól
pieprz
majeranek
słoiczek musztardy
kilka łyżek śmietany 18%
Wykonanie:
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na plastry. Każdy lekko rozbij przez folię spożywczą (by mięso się nie porwało). Z obydwu stron przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Z jednej strony plastry karkówki posmaruj musztardą Ogórki, obraną cebulę i skórkę od chleba pokrój w paseczki. Ułóż na plastrach karkówki, dokładnie zwiń, zepnij wykałaczkami. Roladki ułóż w brytfannie, piecz około półtorej godziny w temperaturze 180 C. podlewając wodą. Roladki ostudź, wyjmij .Powstałego sosu nie wylewaj. Śmietanę rozrób z niewielką ilością wody, wlej do brytfanny, wymieszaj. Sos zagotuj, przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Polej roladki.