FASZEROWANE MAKRELĄ

Składniki:

 

2 duże ogórki

1udko kurze

1/2 wędzonej makreli

2 ugotowane żółtka

2 ząbki czosnku

2 łyżki jogurtu naturalnego

1łyżeczka majonezu

sól

pieprz

4 rzodkiewki

olej

Wykonanie:

 

Mięso udek oddziel od kości, pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem, usmaż na oleju. Makrelę oczyść z ości, rozgnieć widelcem razem z żółtkami. Rzodkiewki oczyść, pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z majonezem i jogurtem, przypraw. Ostudzone mięso wyrób z makrelą i rzodkiewkami, polej sosem, wymieszaj. Ogórki przekrój wzdłuż na pół, wydrąż środki. Napełnij farszem, pokrój na małe kawałki. Schłodź.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *