Składniki:

 

1 opakowanie makaronu farfalle

40 dag. wędzonego boczku

3 cebule

1 pęczek natki

300 ml. śmietany kremówki

1 żółtko

15 dag. sera żółtego (gouda, ementaler)

olej

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Makaron ugotuj w osolonej wodzie wg. instrukcji na opakowaniu. Odcedź. Boczek pokrój w kostkę cebulę obierz posiekaj. Natkę umyj osusz Niewielką ilość oleju rozgrzej na patelni, podsmaż boczek i cebulę. Jajko wymieszaj ze śmietaną, wlej do boczku, oprósz solą i pieprzem, posyp natką, chwilę podduś. Wymieszaj z makaronem i posyp startym na tarce o małym oczkach żółtym serem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *