W MIELONYM MIĘSIE I KAPUŚCIE

Składniki:

 

70 dag. mięsa mielonego wieprzowego

6 kawałków parzonej białej kiełbasy

6 liści kapusty pekińskiej

2 jajka

1 kajzerka

1 szklanka mleka

3 łyżki bułki tartej

1/2 strąka czerwonej papryki

1 szklanka bulionu warzywnego

1/2 łyżeczki słodkiej papryki

1/2 łyżeczki majeranku

sól

pieprz

olej

Wykonanie:

 

Liście kapusty sparz wrzątkiem, owiń białą kiełbasę. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Mięso mielone wyrób z jajkami i bułka tartą, dodaj przyprawy i kajzerkę, wyrób. Masę mięsną podziel na 6 części, uformuj placki grubości pół cm. Ułóż kiełbasę zawiniętą w kapustę, uformuj roladki. Obsmaż na oleju ze wszystkich stron. Przełóż do rondla, wlej bulion, dodaj drobno pokrojony strąk papryki, przykryj, duś 10 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *