Składniki:
70 dag. mięsa mielonego wieprzowego
6 kawałków parzonej białej kiełbasy
6 liści kapusty pekińskiej
2 jajka
1 kajzerka
1 szklanka mleka
3 łyżki bułki tartej
1/2 strąka czerwonej papryki
1 szklanka bulionu warzywnego
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki majeranku
sól
pieprz
olej
Wykonanie:
Liście kapusty sparz wrzątkiem, owiń białą kiełbasę. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Mięso mielone wyrób z jajkami i bułka tartą, dodaj przyprawy i kajzerkę, wyrób. Masę mięsną podziel na 6 części, uformuj placki grubości pół cm. Ułóż kiełbasę zawiniętą w kapustę, uformuj roladki. Obsmaż na oleju ze wszystkich stron. Przełóż do rondla, wlej bulion, dodaj drobno pokrojony strąk papryki, przykryj, duś 10 minut.