Składniki:

1/2 średniej główki kapusty pekińskiej

1/2 puszki kukurydzy konserwowej

2 plastry ananasa z puszki

15dag szynki konserwowej

15 dag. sera żółtego

4 jajka

3-4 łyżki słonecznika

1 część pora -biała część

majonez

sól

pieprz

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo,zalać zimną wodą obrać.Kapustę pekińską,ser, jajka ,szynkę, ananasa i pora  pokroić w kostkę.Słonecznik lekko uprażyć na patelni  dodać do sałatki.Kukurydzę odsączyć z zalewy dodać do sałatki ,majonez dodać według swojego uznania i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Najlepiej zrobić 2-3 godziny wcześniej dać do lodówki żeby się przegryzła.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *