ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM

Składniki:

450 g. szpinaku mrożonego(1 opakowanie)

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka masła

1 łyżka mąki

sól

pieprz

gałka muszkatołowa

4 jajka

2 serki śmietanowe Philadelfia po 14 dag. każdy

3 łyżeczki chrzanu

30 dag .łososia wędzonego w plastrach

Wykonanie:

Szpinak podsmażyć na maśle odsączyć na sitku dodać przeciśnięty czosnek.Przyprawić do smaku solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową. Wystudzić dodać do szpinaku żółtka i mąkę ,oraz ubitą pianę z 2 białek wymieszać.Przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz 15 minut w 190 C.Po upieczeniu placek wyłożyć z papierem na wilgotną ściereczkę. Wystudzić.Przestygnięty placek smarujemy serkami wymieszanymi z chrzanem ,na to układamy plastry łososia tak aby pokryć całość .Ciasto zwijamy w roladę ,następnie w folię wkładamy do lodówki na 3-4 godziny ,a najlepiej na całą noc.Pokroić na plastry dekorować cytryną i zieloną pietruszką.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *