Składniki:

 

30 dag. twarogu tłustego lub półtłustego

5 dag. sera z niebieską pleśnią Np. rokpol, Lazur

2-3 łyżki gęstej śmietany

1 pęczek szczypiorku

5 dag. orzechów włoskich

sól

pieprz

Wykonanie:

 

Twaróg pokrusz. Ser pleśniowy zetrzyj na tarce. Twaróg i ser wymieszaj razem ze śmietaną, aby powstała w miarę jednolita masa. Dopraw ją do smaku solą i pieprzem. Szczypiorek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Orzechy przebierz, drobno posiekaj. Z masy twarogowej formuj w dłoniach małe kulki. Połowę obtocz w szczypiorku, resztę w posiekanych orzechach. Kule ułóż na talerzu, owiń folią spożywczą, dobrze schłodź.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *