Składniki:

 

70 dag. mieszanego mielonego mięsa

1/2 kapusty pekińskiej

1 marchewka

1 cebula

5-6 grzybków mun

1opakowanie makaronu ryżowego

2 łyżki sosu sojowego

olej

1jajko

pieprz

 

Ciasto filo:

3 szklanki mąki

4 łyżki oliwy

sól

 

Wykonanie:

 

Grzybki mun zalej wrzącą wodą, odstaw. Gdy napęcznieją, osącz pokrój. Makaron ryżowy również zalej wrzątkiem, odstaw na 3-4minuty, osącz, pokrój. Cebulę obierz, pokrój w grubą kostkę. Marchewkę oczyść, zetrzyj na tarce. Kapustę oczyść, posiekać. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj mięso, podsmaż  .Przypraw. Dodaj marchewkę, kapustę i grzybki, wymieszaj

Dodaj makaron i jajko, przypraw sosem sojowym, wymieszaj.

Ciasto filo:

mąkę przesiej, dodaj oliwę, szklankę ciepłej wody i szczyptę soli, zagnieć. Ciasto rozwałkuj, podziel na prostokąty .Na każdym kawałku ciasta ułóż farsz zwiń formując sajgonki zlep Olej rozgrzej na patelni usmaż sajgonki na złoto. Osącz.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *