Składniki:
70 dag. mieszanego mielonego mięsa
1/2 kapusty pekińskiej
1 marchewka
1 cebula
5-6 grzybków mun
1opakowanie makaronu ryżowego
2 łyżki sosu sojowego
olej
1jajko
pieprz
Ciasto filo:
3 szklanki mąki
4 łyżki oliwy
sól
Wykonanie:
Grzybki mun zalej wrzącą wodą, odstaw. Gdy napęcznieją, osącz pokrój. Makaron ryżowy również zalej wrzątkiem, odstaw na 3-4minuty, osącz, pokrój. Cebulę obierz, pokrój w grubą kostkę. Marchewkę oczyść, zetrzyj na tarce. Kapustę oczyść, posiekać. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj mięso, podsmaż .Przypraw. Dodaj marchewkę, kapustę i grzybki, wymieszaj
Dodaj makaron i jajko, przypraw sosem sojowym, wymieszaj.
Ciasto filo:
mąkę przesiej, dodaj oliwę, szklankę ciepłej wody i szczyptę soli, zagnieć. Ciasto rozwałkuj, podziel na prostokąty .Na każdym kawałku ciasta ułóż farsz zwiń formując sajgonki zlep Olej rozgrzej na patelni usmaż sajgonki na złoto. Osącz.