Składniki:

? kg. ryby ( Panga , Dorsz , Tilapia )

1 szklanka pokrojonej w paseczki brzoskwini z syropu

1 szklanka pokrojonej w paseczki papryki konserwowej

1 ogórek kiszony pokrojony w pół plasterki

1 duża cebula pokrojona w piórka

? szklanki soku z brzoskwiń

1 szklanka wody

1 kostka bulionu rybnego ( lub warzywnego )

oliwa

mąka

2 łyżki pikantnego ketchupu

4 łyżeczki przecieru pomidorowego

sól

2 łyżeczki mielonego pieprzu

1 łyżeczka sosu sojowego

Wykonanie:

 

Filety rybne posolić i obtoczyć w mące. Usmażyć na oliwie na rumiano. Odłożyć. Na 2 łyżkach oleju zeszklić cebulę nie rumieniąc jej. Wlać sok z brzoskwini i wodę. Dodać ketchup, przecier, kostkę bulionową, pieprz, sos sojowy. Dusić 10 minut. Dołożyć brzoskwinie, paprykę , ogórek i dusić jeszcze 5 minut. W naczyniu z pokrywką układać warstwami :sos, rybę pokrojoną w 2 cm. paski, sos. Przykryć. Zostawić do ostygnięcia, a potem wstawić do lodówki na 4 godziny.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *