Składniki:
1 kg. żeberek wieprzowych
1 łyżeczka musztardy
3 łyżki pikantnego keczupu
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki oleju do wysmarowania blaszki
Wykonanie:
Kroimy żeberka na części a następnie posypujemy mięso mieszając je z: 1 łyżeczką soli łyżeczką pieprzu, 2 ząbkami czosnku. Pozostawiamy mięso na minimum 2 godziny (najlepiej na noc) do przegryzienia. Gotowe mięso umieszczamy w piekarniku na blaszce i pieczemy w 200 C . przez około20 minut, następnie je obracamy i pieczemy jeszcze przez około 30 minut w 180 C. W czasie pieczenia mięso od czasu do czasu polewamy sokiem który się wytopił z żeberek .Tak opieczone mięsko smarujemy naszą musztardą z keczupem z jednej strony ( tej mięsnej)i pieczemy jeszcze przez 5 minut. Gotowe. Żeberka podajemy z kapustą zasmażaną lub ziemniakami.