ZIEMNIAKI Z ZIOŁAMI Z GRILLA

Składniki:

ziemniaki

oliwa

sól

pieprz

słodka papryka

ostra papryka

zioła: (lubczyk, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek)

przyprawa do ziemniaków

 

Wykonanie:

 

Ziemniaki umyć, obrać. Ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Ostudzone, pokroić w plastry. Ułożyć na aluminiowych tackach lub w naczyniu żaroodpornym. Polać kilkoma kroplami oliwy, posypać przyprawą do ziemniaków, pieprzem, solą (delikatnie, bo gotowały się w osolonej wodzie), papryką oraz  ulubionymi ziołami. Tacki ustawić na grillu, przykryć wierzch kawałkiem folii, zostawić na około 1 godzinkę, aby ziemniaczki ładnie się zarumieniły. Jeśli korzystamy z naczynia żaroodpornego, ziemniaki pieczemy wtedy w piekarniku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *