MIELONE Z PIECZARKAMI

Składniki:

 

1/2 mięsa mielonego

1 jajko

40 dag. pieczarek

1 bułka

przyprawa do mielonego

olej do smażenia

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Pieczarki oczyścić, umyć ,zetrzeć na tarce o grubych oczkach, na patelni rozgrzać olej, poddusić na nim grzyby, doprawić do smaku przyprawą, do mielonego, zdjąć z palnika, przestudzić, bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, i razem z jajkiem dać do mięsa, wyrobić, doprawiając. przyprawami. Z masy formować placuszki, na nich układać porcje pieczarek, przykrywając porcją mięsa, formując kotlety, obtaczać w bułce tartej, na patelni rozgrzać olej, Smażyć kotlety na złoty kolor Podawać z ziemniakami i suróweczką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *