Składniki:

1 kg. wołowiny na pieczeń

3 łyżki ostrej musztardy

2 łyżki oleju

2 łyżki masła

1 łyżka cukru

1 cebula

liść laurowy

kilka ziaren ziela angielskiego

kilka ziaren pieprzu

sól

pieprz mielony

Wykonanie:

Mięso opłukać , osuszyć, posolić, posypać cukrem i pieprzem mielonym, posmarować musztardą wymieszaną z oliwą. Przełożyć do naczynia w którym będzie się marynowało, przykryć i wstawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie wyjąć i po starciu marynaty, obsmażyć na suchej patelni, przełożyć do brytfanki, obłożyć wiórkami masła, obraną i pokrajaną w ćwiartki cebulą, skropić gorąca wodą, dodać pozostałe przyprawy. Piecz, skrapiając wodą, a potem wytwarzającym się sosem, aż mięso będzie miękkie. podawać wg. uznania.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *