Składniki:

1 duży por  biała i jasnozielona część
1/2 kapusty pekińskiej
3 jajka
3 ogórki kiszone
2 jabłka
1 puszka groszku konserwowego
majonez pół na pół z jogurtem

1 łyżeczka musztardy
sól

pieprz

Wykonanie:
Pora myjemy, przekrawamy wzdłuż i kroimy w półplasterki. Solimy, by zmiękł i odstawiamy na 10 minut. Kapustę pekińską kroimy na paseczki rozmiarem pasujące do pora.Ogórki kiszone i jabłka ścieramy na grubej tarce, dodajemy do pora i kapusty. Jajka gotujemy, studzimy, kroimy w kostkę, dodajemy też odcedzony groszek. Doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy majonez i jogurt z musztardą. Odstawiamy w chłodne miejsce, żeby się  przegryzła.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *