Składniki:
1/2 kg.polędwiczki
10 plastrów boczku
6 kromek chleba tostowego
10g. orzechów włoskich
400g. sera pleśniowego
grzyby (prawdziwki )lub inne np. kurki do wyboru
Wykonanie:
Polędwiczki umyj, osusz i pokrój w mniejsze grubsze plastry. Zamarynuj sosem sojowym wymieszanym z 2 ząbkami czosnku , odrobiną imbiru i zawiń w plastry boczku. Całość przekłuj wykałaczkami, po czym odstaw w chłodne miejsce. Ser pleśniowy, chleb tostowy (bez skórki), orzechy włoskie i rozmaryn dokładnie posiekaj lub zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. Polędwiczki obsmaż na patelni z obu stron. Zostaw mięso na patelni, a na jego powierzchni ułóż warstwę z chleba, a następnie z sera. Całość wstaw do piekarnika na najwyższą półkę i piecz do momentu, kiedy chleb tostowy z serem zacznie się rozpływać.