Składniki:
25 dag .mąki
sól
2 cukry waniliowe
2,5 dag. mielonych migdałowego
5 jajek
12 ,5 dag . masła
60 dag. rabarbaru
25 dag. gęstej śmietany kremówki
1 budyń waniliowy
2, 5 dag. płatków migdałowych
2 łyżki bułki tartej
1 łyżka cukru pudru
melisa do dekoracji
tłuszcz do formy
Wykonanie:
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać szczyptę soli, 1 cukier wanilinowy,7,5 dag. cukru, masło, mielone migdały i 1 jajko. Posiekać,szybko zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę,owinąć folią, włożyć na30 minut do lodówki. Rabarbar obrać, pociąć w kawałki. Śmietanę wymieszać mikserem z resztą cukru,cukrem waniliowym, i jajkami i proszkiem budyniowym