SAŁATKA Z PIECZARKAMI

Składniki:

1/2 kg. ziemniaków

40 dag. solonych filetów śledziowych

1 jabłko

6 ogórków kiszonych

1 mała cebula

słoik pieczarek konserwowych

4 łyżki majonezu

4 łyżki śmietany

sól

pieprz

Wykonanie:

Śledzie namocz dzień wcześniej. Osącz, pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, pokrój w kostkę. Ogórki i pieczarki pokrój w kostkę. Cebulę i jabłka obierz, posiekaj. Śledzie, warzywa, pieczarki i jabłko wymieszaj. Dodaj śmietanę i majonez, połącz. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *