PYSZNE CIASTECZKA Z MARMOLADĄ

Składniki:

3 szklanki mąki

1/3 szklanki cukru

30 dag. margaryny

3 jajka

3,5 łyżki octu 10 %

szczypta soli

1 szklanka cukru pudru

marmolada owocowa


Wykonanie:

Z mąki, cukru kryształu ,margaryny, żółtek, octu i szczypty soli zagnieść ciasto, zostawić w lodówce (na 1 godzinę). Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm. Z białek ubić sztywną pianę z cukrem pudrem. Pianę rozsmarować na cieście. Radełkiem pociąć na prostokąty (2 cm x5 cm).przełożyć na blaszkę i upiec na złoty kolor około 20 minut w 180C .Po wystudzeniu przełożyć marmoladą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *