Składniki:
5 jajek
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
5 łyżek cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
4 serki waniliowe
15 dkg. kokosu
1/3 czekolady

Wykonanie:


Jajka ubijamy na puszystą masę. Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z  proszkiem do pieczenia. Mieszamy delikatnie,ciasto  dajemy do formy pieczemy w 190 C. około 35 minut.

Krem:

Serki waniliowe mieszamy z kokosem. Zimne ciasto kroimy na pół w poprzek smarujemy kremem kokosowym. Wierzch biszkoptu też smarujemy resztą kremu kokosowego. Całość polewamy rozpuszczoną czekoladą ,lub polewą czekoladową.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *