Składniki:

90 dag. Mąki

5 jajek

40 dag. margaryny

20 dag. Śmietany

sól

25 g. drożdży

Farsz:

80 dag. Mielonego mięsa wieprzowego

olej

2 cebule

pieprz

Wykonanie:

Farsz:

Cebule obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni,zeszklij cebule. Dodaj mielone mięso, podsmaż. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Ciasto:

margarynę stop,ostudź. Mąkę wymieszaj z margaryną, 4 jajkami,śmietaną i drożdżami, oprósz solą. Zagnieć gładkie ciasto. Rozwałkuj,szklanką wytnij kółka. Napełnij farszem, zlep, formując pierogi. Ułóż na blasze. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 40 minut w170 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *