Składniki:

4 białka

25 dag. cukru pudru

4 dag. płatków migdałowych

300 ml. śmietany kremówki

25 dag. jeżyn lub jagód

Wykonanie:

Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Białka ubij na sztywną pianę, dodając cukier puder (jedną łyżkę cukru odłóż). Masa powinna być sztywna i lśniąca. Rozsmaruj na przygotowanej blasze, posyp płatkami migdałowymi. Piecz 8 minut w temperaturze 200 C. Temperaturę zmniejsz do 150C. piecz jeszcze około 10 minut. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Jeżyny lub jagody opłucz, osusz. Bezę wyjmij, delikatnie oderwij papier. Ostudź. Równomiernie posmaruj bitą śmietaną, posyp owocami. Ciasto zwiń,zaczynając od dłuższego boku. Włóż na 30 minut do lodówki. Posyp odłożonym cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *