Składniki:
1 kg. filetów z dorsza
3 jajka
2 łyżki majonezu
2 szklanki jogurtu naturalnego
1 pęczek koperku
sól
pieprz
1 szklanka mleka
1 i 1/2 szklanki mąki
olej
Wykonanie:
Ryby pokrój na kawałki, natrzyj solą. Mleko zmiksuj z jednym jajkiem i mąką (jak na ciasto naleśnikowe). Namocz kawałki ryb. Olej rozgrzej na patelni, włóż ryby, usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu, ostudź. Pozostałe dwa jajka ugotuj na twardo. Obierz, ostudź, posiekaj. Koperek umyj, osusz, posiekaj. Jajka wymieszaj z jogurtem, majonezem i koperkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Sos wstaw do lodówki na 20 minut. Ryby ułóż na półmisku, polej sosem. Wstaw do lodówki.