Składniki:
ćwiartka kurczaka lub udko indyka
20 dag. drobnego makaronu
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 cebuli
1/2 pora
kawałek selera
1 łyżka posiekanej natki
2 łyżki śmietany
1 łyżka mąki
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Vegeta
pieprz
Wykonanie:
Kurczaka umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Mięso oddziel od kości, pokrój. Marchewki, pietruszkę, cebulę, por i seler oczyść, pokrój na kawałki. Włóż do rondla, zalej półtora litra wody. Ugotuj do miękkości. Dodaj mięso i koncentrat pomidorowy, wymieszaj, przypraw. Mąkę rozrób ze śmietaną i 2 łyżkami zupy, wlej do rondla z zupą, zagęść. Przypraw. Makaron ugotuj wg. instrukcji. Wsyp do zupy, posyp natką.