WIELOWARZYWNA POMIDOROWA

Składniki:

ćwiartka kurczaka lub udko indyka

20 dag. drobnego makaronu

2 marchewki

1 pietruszka

1/2 cebuli

1/2 pora

kawałek selera

1 łyżka posiekanej natki

2 łyżki śmietany

1 łyżka mąki

3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Vegeta

pieprz

 

Wykonanie:

 

Kurczaka umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Mięso oddziel od kości, pokrój. Marchewki, pietruszkę, cebulę, por i seler oczyść, pokrój na kawałki. Włóż do rondla, zalej półtora litra wody. Ugotuj do miękkości. Dodaj mięso i koncentrat pomidorowy, wymieszaj, przypraw. Mąkę rozrób ze śmietaną i 2 łyżkami zupy, wlej do rondla z zupą, zagęść. Przypraw. Makaron ugotuj wg. instrukcji. Wsyp do zupy, posyp natką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *