KOTLETY Z PIECZARKAMI

Składniki:

30 dag. pieczarek

3/4 szklanki płatków owsianych

1 szklanka bulionu warzywnego

1 jajko

3 łyżki masła

1/2 pęczka dymki

sól

pieprz

olej

bułka tarta do panierowania

 

Wykonanie:

 

Zagotuj bulion warzywny. Wsyp płatki owsiane, ugotuj na gęsto. Ostudź. Pieczarki obierz, pokrój w drobną kostkę. Smaż na maśle, cały czas mieszając, aż płyn odparuje. Lekko ostudź, połącz z płatkami, posiekaną dymką i jajkiem. Przypraw. Zwilżonymi dłońmi uformuj 8 kotletów. Obtocz w bułce tartej, usmaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z kiszoną kapustą i ugotowanymi ziemniakami.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *