Składniki:
3 jajka

250 gr cukru

500 ml maślanki ,kefiru

200 ml śmietany słodkiej,

1 paczka proszku do pieczenia,
1 paczka cukru waniliowego

120gr kokosu+80gr cukru

500 gr maki

50 gr masła
200 ml śmietany słodkiej,

50 gr masła

Wykonanie:
Ciasto:
Jajka z cukrem ubić na puszystą masę ,dodać kefir lub maślankę  zmieszane z cukrem waniliowym,makę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy.Masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,ciasto przed włożeniem do piekarnika posypać kokosem wymieszanym z cukrem.piec około 20 minut w piekarniku o temperaturze 180°C

Polewa:
200 ml śmietany zagotować z 150 gr masła ,gorącą jeszcze polewę wylać na cieple ciasto.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *