Sos chrzanowy:

15 dag naturalnego twarożku homogenizowanego

2 łyżki chrzanu

natka pietruszki

Sos migdałowy:

15 dag. twarożku homogenizowanego

5 dag. mielonych migdałów

2 łyżki octu winnego

Sos, musztardowy:

15 dag twarożku

1 żółtko

2 łyżki oleju

1 łyżka musztardy

odrobina octu winnego

2 ząbki czosnku

słodzik lub cukier

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Połączyć składniki na sos chrzanowy i migdałowy, doprawić do smaku.

Sos musztardowy:

Utrzeć żółtko z octem, wlewać kroplami olej. Gdy masa będzie mieć konsystencję kremu, dodać pozostałe składniki, doprawić. Podawać z pokrojonymi warzywami papryką, marchewką, rzodkiewkami, ogórkiem, porami oraz selerem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *