SAŁATKA OGÓRKOWA Z PAPRYKĄ

Składniki:

 

3 kg. ogórków

2 cebule

2 czerwone papryki

1 łyżka soli

1 łyżeczka pieprzu

1 pęczek zielonego kopru

1 pęczek naci pietruszki

Zalewa:

1 szklanka cukru

1/2 szklanki octu

1 szklanka oleju

3 ząbki czosnku

 

Wykonanie:

 

Ogórki umyć, cebulę obrać i pokroić w talarki. Paprykę oczyścić umyć pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać z 1 łyżką soli i łyżeczką pieprzu. Dodać do tego drobno pokrojony koper i pietruszkę. Wszystkie składniki zalewy zagotować i przestudzić. Ogórki zalać zalewą. Wymieszać i nałożyć do słoików. Pasteryzować 15-20 minut od zagotowania się wody w garnku.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *