SOCZYSTE PIERSI KURCZAKA

Składniki:

 

4 piersi z kurczaka

1 koper włoski

olej

100 ml .majonezu

3-5 łyżek ketchupu łagodnego

przyprawa do potraw Grill pikantny

2 łyżeczki suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem

 

Wykonanie:

 

Piersi z kurczaka oprósz przyprawą grill pikantny, posmaruj olejem, odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Kurczaka lekko obsmaż na ruszcie, ułóż na folii aluminiowej, przykryj pokrojonym w cienkie plastry koprem włoskim, dodaj łyżkę masła, całość szczelnie zawiń. Piecz na grillu kilkanaście minut. Majonez połącz z ketchupem, dopraw suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem, dokładnie wymieszaj. Tak powstały sos to świetny dodatek do grillowanej piersi z kurczaka.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *