Składniki:
1 kg. spaghetti
Sos ziołowy:
1 pęczek natki pietruszki
1 łyżka bazylii
1 łyżka szałwii
5 dag, goudy
5 łyżek mielonych migdałów
1/2 szklanki oliwy
2 ząbki czosnku
sól
biały pieprz
Sos pomidorowy:
1 puszka (850 ml.) pomidorów
70 dag wędzonego boczku
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól
biały pieprz
chili
papryka
Sos serowy:
25 dag mielonego mięsa
20dag.pieczarek
20 dag kremówki
10 dag goudy
200 ml. mleka
1cebula
3łyżki margaryny
1 łyżeczka mąki
sól
pieprz
Wykonanie:
Sos ziołowy:
Posiekać natkę, utrzeć żółty ser. Zmieszać natkę z ziołami, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, serem, oliwą i migdałami. Doprawić solą i pieprzem.
Sos pomidorowy:
Drobno posiekać czosnek i cebulę. Wysmażyć na patelni pokrojony w kostkę boczek. Wrzucić czosnek i cebulę, smażyć razem. Dodać osączone i rozmiksowane pomidory. Gotować 20 minut, doprawić solą, pieprzem, papryką i chili.
Sos serowy:
Podsmażyć na tłuszczu mielone mięso i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pieczarki, pokrojone w plasterki. Doprawić solą i pieprzem. Zaciągnąć mlekiem i śmietaną,zagotować. Zagęścić mąką. Rozpuścić w sosie utarty żółty ser. Nie gotować! Podawać do spaghetti.