Składniki:

 

300 g. mrożonego ciasta francuskiego

1 kg brukselki

20 dag. szynki gotowanej

3 jajka

1/41itra mleka

1/8 litra śmietany kremówki.

2 pęczki natki pietruszki

sól

pieprz

gałka muszkatołowa

15 dag. startego sera

mąka

 

Wykonanie:

 

Przygotować ciasto francuskie. Brukselkę zblanszować w osolonej wodzie przez 3 minuty. Ciasto wyłożyć do formy (o średnicy 26 cm), obciąć wystający brzeg. Drobno pokrojoną brukselkę i szynkę ułożyć na cieście. Wymieszać jajka z mlekiem i śmietaną, dodać natkę, doprawić. Polać ciasto. Piec w temperaturze 200C 40 minut.Przybrać natką.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *