JEDNO DANIE Z JARZYN

Składniki:

200g. marchwi

200g. rzodkwi (sople)

200g. selera

200g. kapusty pekińskiej

200 g. pomidory

160 g pory

200g. kalafiora

4 łyżeczki margaryny

500ml. Rosołu z jarzyn (instant)

120 g. mieszanego długoziarnistego i dzikiego ryżu(lub tylko długoziarnistego)

sól

pieprz

 

Wykonanie:

Świeże jarzyny wymyć pod bieżącą, czystą wodą, oczyścić, pokroić w kostkę, plasterki lub paski. Rozgrzać w pojemniku margarynę i poddusić w niej wszystkie uprzednio przygotowane jarzyny. Zalać rosołem, wsypać ryż i wszystko stopniowo gotować na malutkim ogniu około 20 do 25 minut. Zupę przyprawić do smaku według własnego uznania solą i pieprzem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *