KORECZKI ŚLEDZIOWE Z DODATKAMI

Składniki:

4 filety śledziowe

3-4 ugotowane żółtka

1 łyżeczka musztardy

biały pieprz

maślanka

wykałaczki

Dodatki musztardowe:

2 łyżki musztardy

2 łyżki śmietany

pieprz

Dodatki ogórkowe:

150 g. ogórka sałatkowego

50 g. rzodkiewki

100 g. mleka 3 ,5%

sól

pieprz

Dodatki ziołowe:

2 łyżki posiekanego kopru

2 łyżki posiekanej pietruszki

1 łyżeczka soku cytrynowego

1 szklanka (175g. )śmietany

pieprz

sól

Wykonanie:

Filety przepołowić wzdłuż i mocno zrolować, żółtko przetrzeć przez sitko, zmieszać z musztardą, pieprzem i maślanką. Wypełnić szprycą zrolowane filety. Oddzielnie dobrze wymieszać poszczególne dodatki. Udekorować kanapeczki. Przybrać według własnego uznania.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *