Składniki:
4 filety śledziowe
3-4 ugotowane żółtka
1 łyżeczka musztardy
biały pieprz
maślanka
wykałaczki
Dodatki musztardowe:
2 łyżki musztardy
2 łyżki śmietany
pieprz
Dodatki ogórkowe:
150 g. ogórka sałatkowego
50 g. rzodkiewki
100 g. mleka 3 ,5%
sól
pieprz
Dodatki ziołowe:
2 łyżki posiekanego kopru
2 łyżki posiekanej pietruszki
1 łyżeczka soku cytrynowego
1 szklanka (175g. )śmietany
pieprz
sól
Wykonanie:
Filety przepołowić wzdłuż i mocno zrolować, żółtko przetrzeć przez sitko, zmieszać z musztardą, pieprzem i maślanką. Wypełnić szprycą zrolowane filety. Oddzielnie dobrze wymieszać poszczególne dodatki. Udekorować kanapeczki. Przybrać według własnego uznania.