Składniki:
2 duże gęste jogurty naturalne (np. grecki )
2 budynie śmietankowe
5 jajek
1 szklanka cukru
1/2 szklanki oleju
biszkopty okrągłe
brzoskwinie z puszki
cukier puder
Wykonanie:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Żółtka, olej, budyń(w proszku) ubić na gładką masę, następnie dodać jogurty, delikatnie zmiksować. Białka ubić dodać do masy jogurtowej i delikatnie wymieszać. Brzoskwinie osączyć pokroić w kostkę, dodać do masy serowej. Blaszkę o wymiarach 23×35 cm. wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty,i na biszkopty wylać masę jogurtową. Tak przygotowane ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piecz w 180 C.przez około50-60 minut. Posypać cukrem pudrem przed podaniem.