Składniki:
60 dag. wieprzowiny
60 dag. piersi kurczaka
40 dag drobiowej wątróbki
8 dag. orzechów włoskich
2 litry bulionu
2 marchewki
1 mały seler
4 jajka
1cebula
liście laurowe
ziele angielskie
sól
pieprz
Wykonanie:
Marchewki, seler i cebulę obierz, oczyść, pokrój, włóż do garnka. Wieprzowinę i kurczaka pokrój na nieduże kawałki, ułóż na warzywach. Zalej bulionem, dodaj przyprawy. Gotuj na niedużym ogniu do miękkości. Przyprawy wyjmij, włóż wątróbkę, gotuj 7 minut. Przecedź, ostudź. Warzywa i mięso trzy razy zmiel. Ucieraj, dodając jajka i kilka łyżek wywaru. Wsyp orzechy, przypraw. Formę (26×12 cm) natłuść, posyp bułką tartą. Napełnij masą, wierzch wyrównaj.
Piecz 60-70 minut w temperaturze 180C.