DROBIOWY Z ŻURAWINĄ

Składniki:

1/2 kg. ugotowanego mięsa drobiowego
1 kg. ugotowanych podrobów wieprzowych (serce, płucka, wątróbka)
2 czerstwe kajzerki
3 jajka
1/2 litra wywaru rosołowego
sól
pieprz
zioła prowansalskie
bazylia
15 dag. suszonej żurawiny
smalec
bułka tarta

Wykonanie:

Kajzerki namocz w wywarze, odciśnij. Mięso i podroby zmiel dwa razy, za drugim razem dodając kajzerki. Do masy wbij jajka, przypraw, dokładnie wyrób.
Wsyp suszoną żurawinę, połącz .Blaszkę posmaruj smalcem, posyp bułką tartą. Napełnij masą. Piecz godzinę w 180C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *