Składniki:
5 jajek
1 pęczek rzodkiewek
3 ogórki małosolne
garść żółtej ugotowanej fasolki szparagowej
1/2 puszki groszku konserwowego
15 dag. sera żółtego i
15 dag. szynka konserwowa
mała cebulka
szczypiorek
koperek
Majonez
sól
pieprz
musztarda
maggi w płynie
parę różyczek brokuł
parę różyczek kalafiora
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, zetrzeć na dużej tarce. Rzodkiewki,ogórki też zetrzeć na dużej tarce. Fasolkę pokroić w kawałeczki,groszek odsączyć z zalewy. Ser i szynkę pokroić w zapałkę. Kalafior i brokuł ugotować al dente ,po ugotowaniu ostudzić i podzielić na różyczki. Cebulkę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do jednej miseczki doprawić do smaku solą , pieprzem, magi w płynie, musztardą dodać majonez,wymieszać ,posypać szczypiorkiem i koperkiem.. Odstawić na 1/2 godziny aby się przegryzła.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *