Składniki:
Biszkopt:
4jajka
1szklanka cukru
1szklanka mąki
4 łyżki oleju
1 łyżka octu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Jajka utrzeć z cukrem,dodać resztę składników,ocet na końcu delikatnie wymieszać. Wyłożyć do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około30 minut 170C.Ostudzić, przekroić.
Masa jabłkowa:
Składniki:
1 galaretka cytrynowa
4-5jabłek
Wykonanie:
Galaretkę rozpuścić w 1szklance wody,dać jabłka pokrojone w kostkę, udusić. Jeszcze ciepłe wyłożyć na biszkopt,przykryć drugą połową. Uważać żeby nie wsiąkły w ciasto Krem:
Składniki:
1 budyń śmietankowy
1i 1/2 szklanki mleka
3/4szklanki cukru
3/4 kostki margaryny lub masła
Wykonanie:
Ugotować budyń z cukrem,wystudzić,utrzeć z margaryną lub masłem na krem.Wyłożyć na biszkopt,posypać tartą czekoladą.