Składniki:
20 dag. mąki pszennej
10 dag. kukurydzianej
2 jajka
2 filety z kurczaka
1/2 puszki fasoli czerwonej
1/2 puszki kukurydzy
1 pomidor
olej
przyprawy
cebula
1 łyżka śmietany
papryka
1 łyżka koncentratu pomidorowego
natka pietruszki
Wykonanie:
Obie mąki wymiesza z roztrzepanymi jajkami. Dodać tyle wody aby powstało gęste ciasto naleśnikowe. Smażyć dość sztywne placki na gorącym oleju. Mięso umyć osuszyć i pociąć na paseczki. Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor przyprawić do smaku. trzymać w cieple. Posiekaną cebulę zeszklić na tłuszczu dodać oczyszczoną i pokrojoną w paseczki paprykę. Dusić na małym ogniu około 15 min. Następnie włożyć mięso, fasolę i kukurydzę. Wymieszać poddusić. Pomidor sparzyć obrać ze skórki pokroić. dodać do potrawy. Przyprawić na ostro, wymieszać i jeszcze chwilę potrzymać na ogniu. Gotowym farszem napełnić naleśniki złożyć je pół. Koncentrat pomidorowy połączyć ze śmietaną. Tortillę posypać natką pietruszki. Podać z sosem w sosjerce.