Składniki:
1/2 szklanki
1 dag. drożdży
1/2 szklanki ciepłej wody
3 łyżki oleju
1/4 łyżeczki soli
30dag.wędlin
30 dag. sera żółtego
3 duże cebule
papryka
olej
przyprawa do pizzy
keczup
Wykonanie:
Drożdże rozpuścić w wodzie wlać do mąki. Dodać olej i sól zagnieść na gładką masę i zostawić do wyrośnięcia. Drobno posiekać cebulę ,wędlinę i paprykę. Ser zetrzeć na grubej tarce. cebulę zeszklić na oleju dodać szynkę i paprykę, poddusić razem kilka minut. gdy ciasto zwiększy swoją objętość podwójnie zagnieść je po czym rozwałkować. Ułożyć w natłuszczonej tortownicy i uformować wyższy brzeg. posmarować ciasto olejem, ponakłuwać widelcem, posmarować keczupem i ułożyć na nim uduszone składniki. Posypać przyprawą i serem. Piec 30-40 minut w temp.200 stopni.