Składniki:
40 dkg. Maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 żółtka
3 łyżki kakao
25 dkg. Masła
10 dkg. Cukru
5 dkg. wiórków kokosowych
Masa:
4 waniliowe serki
10 dkg. Masła
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
3 żółtka
10 dkg. Rodzynek
10 dkg. Cukru
1 cukier waniliowy
6 białek
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części wstawić do lodówki na 2 godziny. W tym czasie przygotować masę serową.
Masa serowa:
Masło utrzeć na puszystą masę, połączyć z żółtkami utartymi z cukrem. Mieszając dokładać serek, wsypać obie przesiane mąki , cukier waniliowy i wiórki kokosowe. Z białek ubić pianę. Wymieszać z masą i wsypać rodzynki. Blachę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Jedną część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach bezpośrednio na spód blachy. Na ciasto wylać masę serową, na nią zetrzeć drugą część ciasta. Piecz 60 min 180C.