Składniki:

 

25 dag. paluszków o smaku krabowym surimi

15 dag. makaronu ryżowego nitki

1pęczek koperku

1/2puszki kukurydzy

4-5 ząbków czosnku

3-4 łyżki majonezu

1-2 łyżki jogurtu naturalnego

 

Wykonanie:


Paluszki krabowe pokroić w kostkę. Makaron ryżowy przygotować według przepisu na opakowaniu.

Posiekać koperek, wycisnąć czosnek. odcedzić kukurydzę. Wszystkie składniki połączyć razem, wymieszać.
Przygotować sos:

majonez i jogurt naturalny połączyć w proporcjach :

3 – 4 łyżki majonezu

1-2 łyżki jogurtu naturalnego

Dokładnie wymieszać i połączyć z sałatką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *