Składniki:

1 duża cukinia

1 duża cebula czosnkowa

4 ząbki czosnku

oliwa z oliwek

1duży kubek śmietany

sól

pieprz

makaron spaghetti

parmezan

Wykonanie:

Cukinię i cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki. Makaron ugotować aldente. Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę, czosnek, po krótkim podsmażeniu dorzucić cukinię, podsmażyć kolejną chwilę, podlać około 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem około 10-15 minut. Gdy cukinia jest miękka, zblendować całość delikatnie, zostawiając jednak małe kawałki cukinii, połączyć ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, dodać makaron i gotowe. Podajemy posypane startym parmezanem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *