Składniki:
1 opakowanie pierożków tortellini z mięsem
6 jajek
5 pomidorów
2 papryki (mogą być różne kolory)
2 duże ogórki zielone
1puszka kukurydzy konserwowej
1 pęczek szczypiorku
zioła prowansalskie
sól
pieprz
majonez
Wykonanie:
Pierożki tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu odcedzić, ogórki pokroić w półplasterki, . Pomidory pokroić na małe kawałeczki, paprykę w kosteczkę. Jajka ugotować i wystudzić i też pokroić w kostkę. Dodać odsączoną kukurydzę z puszki oraz szczypiorek pokrojony drobniutko. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać zioła prowansalskie, pieprz i sól według uznania. Na końcu dodać majonez sałatkowy też według uznania. Wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Odstawić na 30 minut aby sałatka się przegryzła .