ROLADKI Z MIELONEGO MIĘSA

Składniki:

 

75 dag. mięsa mielonego

2 łyżki bułki tartej + jeszcze trochę do posypywania

1 jajko

musztarda

3 cebule

3 ogórki konserwowe

8 plasterków boczku

sól

pieprz

olej

Wykonanie:

Mięso mielone wymieszać z bułką tarta i jajkiem, doprawić solą i pieprzem wszystko dobrze wymieszać. Podzielić na 8 porcji i każdą płasko ugnieść podsypując sobie lekko bułką, żeby się nie kleiło. Uformować w prostokąt. Posmarować musztardą, położyć plasterki cebuli i paseczki ogórka. Zwinąć i okręcić boczkiem. Usmażyć na oleju ,zaczynać od miejsca gdzie się łączy boczek Można dorobić sosu według smaku i uznania.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *