POMIDORY W SOSIE ROSYJSKIM

Składniki:

500 g małych pomidorów.

Sos rosyjski:

100 ml oleju słonecznikowego
1 łyżka pasty pomidorowej
50 ml keczupu
2 łyżki miodu,
1 cebula
sól, pieprz, estragon

Sposób wykonania:
.
Wybrać małe, ładne, jędrne pomidory jednakowej wielkości. Delikatnie umyć, sparzyć wrzątkiem, włożyć na chwile do zimnej wody i obrać
.
Przygotować sos.

Cebule drobno posiekać. Miód podgrzać, dobrze rozetrzeć. Dokładnie wymieszać sól z pieprzem, estragonem i oliwa. Dodać keczup, łyżkę pasty pomidorowej, miód i posiekana cebule. Pomidory włożyć do salaterki, zalać sosem i odstawić na 1 godz. do lodówki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *