SAŁATKAZ TORTELLINI

Składniki:

 

25 dag. tortellini z mięsem

1 puszka kukurydzy

4 ogórki korniszony

1 papryka marynowana czerwona

10 dkg szynki konserwowej

1/2 pora

Sos do sałatki:

3 łyżki kopiaste majonezu

2-3 łyżki wody z ogórków korniszonów

posiekana natka pietruszki lub szczypiorek

 

Wykonanie:

 

Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie, kukurydzę, ogórki i paprykę odsączyć pokroić w kostkę, szynkę pokroić w paseczki, pora pokroić drobno, najlepiej przelać go gorącą wodą odsączyć ,wystudzić dodać do reszty składników. Składniki wymieszać majonez zmieszać z wodą z ogórków. Polać sałatkę, wymieszać. Górę udekorować i posypać natką pietruszki lub szczypiorkiem. Sałatkę odstawić do schłodzenia.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *