Składniki:

3 cukinie

2jajka

1 szklanka bułki tartej

4 łyżki startego żółtego sera

1/2 pęczka koperku

1/2 pęczka natki pietruszki

sól

pieprz

olej do smażenia

Sos:

1/2 pęczka koperku

1/2 pęczka natki pietruszki

2 ząbki czosnku

400 g. jogurtu naturalnego

Wykonanie:

Cukinie umyć i zetrzeć ze skórką na tarce o dużych oczkach. Posolić i odstawić na sitku na 15-20 minut aż puści sok.

Sos:

Koperek ,pietruszkę opłukać, osuszyć, drobno posiekać wraz z czosnkiem i wymieszać z jogurtem, posolić do smaku, odstawić. Odcisnąć cukinie, dodać roztrzepane jajka, starty ser i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać . Doprawić do smaku pieprzem i solą. Gdyby ciasto było za rzadkie, można dodać odrobinę mąki lub bułki tartej. Na patelni rozgrzać oliwę i nakładać łyżką porcje ciasta. Smażyć z obu stron na zloty kolor. Podawać z sosem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *