Składniki:

25 dag. surimi (paluszków krabowych)

20 dag .cienkiego makaronu ryżowego

15 jaj przepiórczych

15 dag. cebulek marynowanych

5 łyżek majonezu

10 łyżek jogurtu naturalnego

2 ząbki czosnku

pieprz

Wykonanie:


Marynowane cebulki odsączyć z zalewy. Makaron połamać aby nie był zbyt długi, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem aby napęczniał (czas zgodny z opisem na opakowaniu). Do miseczki nałożyć jogurt naturalny i majonez, przecisnąć czosnek i dodać pieprz.Jajka przepiórcze pokroić na pół (można je zastąpić 4 jajkami kurzymi, każde pokrojone na 8 części). Paluszki krabowe pokroić na kawałki.Do dużej miski nałożyć warstwę makaronu, część surimi, cebulek i jajek, polać kilkoma łyżkami sosu. Układać kolejną warstwę : makaron, surimi, cebulki, jajka i sos.Kiedy wszystkie składniki są ułożone w misce polać resztą sosu i wymieszać.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *