KARCZEK W MARYNACIE JOGURTOWEJ

Składniki:

1 kg. karczku

1/2 litra jogurtu naturalnego

5 ząbków czosnku

1 limonka

1 łyżeczka chilli

1 łyżeczka gorczycy

sól

liście kolendry

korzeń imbiru

ocet winny

 

Wykonanie:

 

Jogurt wymieszać z czosnkiem przeciśniętymi przez praskę, korzeniem imbiru startego na małych oczkach tarki, skórkę otartą z 1 limonki, ocet winny, łyżeczkę chilli, ziarna gorczycy rozkruszone w moździerzu oraz sól. Całość przemieszać, aby marynata dostała się wszędzie. Mięso ułożyć na średnio rozgrzanym ruszcie i piecz przez około 10 minut z każdej strony.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *