Składniki:

 

1kg. surowego cienkiego boczku

1/2 kg. mielonego mięsa

2łyżki kaszy manny

1 jajko

sól

pieprz

majeranek

4 ząbki czosnku

ziele angielskie

liście laurowe

 

Wykonanie:

 

Boczek natrzeć solą, pieprzem, majerankiem, rozgniecionym czosnkiem, odstawić. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, majerankiem, dodać jajko, kaszę manną, wyrobić ręką na gładką masę. Masę wyłożyć na boczek i zrolować. Zrolowany boczek owinąć na około nicią tak jak się rolady owija. Włożyć do rondla i smażyć.Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Smażyć około 1godziny do miękkości. Wyjąć zostawić do ostudzenia .

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *